Vriezenveen – The Yellow Maple

Praktijk van Veronique Rillmann

Als erkend therapeut ben ik aangesloten bij Zhong en de Klachtencommissie Alternatieve Behandelwijzen KAB.  

Over Veronique
Mijn naam is Veronique Rillmann en oprichter van The Yellow Maple (5 februari 1999). Ik heb meer dan 17 jaar als Personeelsadviseur en Reintegratieconsulent gewerkt. Begin 1990 raakte ik zeer geboeid door de Chinese Filosofie en volgde meerdere opleidingen. Sinds 1998 ben ik Taiji-Qigongdocente. Wekelijks geef ik aan ongeveer 85 mensen groepsles (en individuele) in bewegen met daaraan ook “mindfullness” gekoppeld: lichaam en geest in balans krijgen (en houden). Vanaf 2009 ben ik behandelend acupuncturiste. Hierin volg ik voortdurend bijscholingen, waaronder de Balance Method van Dr. R. Tan.
De acupunctuurbehandelingen combineer ik eventueel met voedingsadviezen en Chinese massage.
Met veel plezier verzorg ik voorlichtingen, lezingen, cursussen en workshops op het gebied van Taiji-Qigong en (Chinese) Voedingsleer en heb dit al voor vele organisaties gedaan.

Klik hier voor meer achtergrondinformatie.

Tarieven
Een behandeling kost € 62,50 en duurt ongeveer een uur.       
De Qigonglessen vindt u op de website van de The Yellow Maple.

Vergoeding
Meer informatie over zorgverzekeraars en acupunctuur vindt u op de website van Zhong

Contactgegevens

Veronique Rillmann

Veronique Rillmann

Praktijk Vriezenveen

Daarlerveenseweg 26
7671 SJ Vriezenveen

06-21391995
info@theyellowmaple.nl
www.theyellowmaple.nl

Waarvoor kun je terecht bij Veronique Rillmann?

       

Effectieve pijnbestrijding met The Balance Method van Dr. Tan

Deze methode is zeer effectief bij het bestrijden van pijn, bewegingsbeperkingen, tintelingen en andere gewaarwordingen waar dan ook in het lichaam. Meestal is er direct een positief effect merkbaar.

Deze methode biedt t.o.v. de klassieke acupunctuur enkel voordelen:

  • Er worden geen naalden gezet op- en in de buurt van de pijnlijke plek.
  • De naalden worden bijna uitsluitend onder de elleboog en/of knie gezet.
  • Praktisch voordeel is dat men zich zelfs bij rugklachten niet hoeft te ontkleden.
  • Na elke naald wordt er na 10 seconden gevraagd naar het effect ervan en dit is ook medebepalend voor het zetten van de volgende naald. Zo is er een voortdurende interactie met de patient om tot een optimale en direct werkende therapie te komen.

Dit alles leidt bijna altijd tot een directe verbetering van de klacht. Bij acute klachten zijn vaak enkele behandelingen al voldoende. Bij chronische klachten treedt vaak direct verbetering op van de pijn en de eventuele bewegingsbeperking. Hier zijn in de regel meerdere behandelingen nodig om tot een meer blijvend effect te komen. Dr. Tan heeft deze methode van acupunctuur al meer dan 30 jaar met veel succes toegepast in de VS bij vele soorten pijnen en andere ongemakken.

       

  • Taiji-Qigong

In de Qigong/Taiji Tao lessen bewegen we op een rustige en langzame manier. De bewegingen zijn vloeiend en worden met aandacht uitgevoerd. Kenmerkend voor de Qigong- en Taiji Tao lessen is dat u eenvoudige, vaste bewegingen en vormen leert aanpassen aan uw eigen fysieke ruimte en mogelijkheden. Door deze invalshoek aandacht te geven ontstaan er ook mooie en prettig uitvoerbare bewegingsmogelijkheden voor mensen die fysieke beperkingen en gezondheidsproblemen ondervinden. Daarnaast wordt aandacht besteed aan: staan, lopen, ademhaling, houding, evenwicht en balans, gedachtentraining, ontspanning (beter gezegd is minimale inspanning). Dit kan zowel individueel als in (kleine) groepslessen.
De Therapeutische Qigong is nu ook erkend door de Beroepsvereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde Zhong. Vergoeding door Zorgverzekering behoort tot de mogelijkheden. Kijk op de website voor locaties in Hengelo en Almelo en de tijden.

  • Taiji Tao en Qigong Opleiding

Wil je Verdieping of wil je een praktijk of gaan lesgeven in deze oude Chinese Bewegingsleer dan kun je een opleiding hierin volgen (2021). Nadere informatie volgt op de website www.taijitao.nl !

Voeding Oost en West

Voeding is een belangrijke bron van Energie. Er is veel onduidelijkheid over voeding, kwaliteiten en eigenschappen van eten. In onze samenleving heeft voeding steeds meer een technisch en industrieel karakter gekregen. De voedingsadviezen vanuit de Chinese Voedingsleer zijn fundamenteel gericht en duurzaam van aard. Zij gaat uit van een Volwaardige Voeding, Zuiverheid en van hoge Kwaliteit. Voedingsadviezen kunnen individueel worden gegeven. U staat centraal en praktische aanpak op maat is belangrijk.
Ook is het mogelijk om groepslessen/voorlichting in dit boeiende onderwerp te krijgen.

      

Mijn specialisaties

De rode draad in mijn werk/carrière is vooral “mensen in beweging krijgen”. Dit zowel op fysiek vlak als wel in relatie tot arbeid-participatie-werk en inkomen. Ik ben gespecialiseerd in Taiji-Qigong, (Chinese) Voedingsleer en Acupunctuur.
Hierin geef ik tevens lezingen, trainingen en workshops voor groepen, opleidingsinstituten en bedrijven.
Zie ook mijn websites: www.theyellowmaple.nl   en    www.taijiao.nl

Laat hier je eigen ervaring achter

0 reacties